Масаж спини: рецепт здоров'я

Масаж спини відповідає за розслаблення, а так же зміцнює м’язи Вашого тіла.   Kharkovchanka вирішила розповісти Вам рецепт масажу для спини: алгоритм, прийоми і всі тонкощі для досягнення найбільш кращого результату.

 Пацієнт повинен лежати на прямій поверхні.  Розігрійте руки і змастіть їх кремом.  Далі – почніть розігрівати спину простими проходками долонями вгору і вниз, уздовж всіх хребців.  Після – продовжите розминати злегка придавлюючи шкіру кулочками, але без залишення червоних слідів.  Така розминка повинна тривати близько 15 хвилин, чергуючи одне за іншим. За правилами масажу, розминка займає 60 відсотків від часу всього масажу.  Адже, розігрів м’язів і шкіри – дуже сильно важливий для досягнення потрібного Вам результату.

 Наступним кроком буде «рублення» – ребрами Ваших долонь розтирайте злегка продавлюючи спину вздовж ребер, після – перейдіть на шию.  Рублення потрібно чергувати з розтиранням кожні 2-3 хвилини.

 Третій крок – кругові рухи.  Долонями натискайте на ділянки між лопаток і під ними, і долонями на місці робіть кругові рухи.  Ні в якому разі не можна тягнути шкіру.  Все плавно та акуратно.

 Завершальним кроком буде розтирання, знову, до 10-15 хвилин.  Після цього покладіть заздалегідь розігріту теплий рушник на спину пацієнта.  Дайте йому полежати накритим 5 хвилин, потім змастіть спину зволожуючим кремом.  Сеанс масажу завершено.

.,.,.,.