8 помилок при прибиранні, через які ваш будинок стає ще бруднішим

Деякі поширені дії під час прибирання насправді можуть принести більше шкоди, ніж користі. Приступаючи до виконання свого списку справ, сповільніться та подумайте, чи можна покращити вашу стратегію для досягнення найкращих результатів. 

Уникайте цих помилок при прибиранні, які можуть зробити ваш будинок бруднішим, і дотримуйтесь цих порад, щоб зробити процедуру безпечнішою та ефективною.

1. Використання брудних засобів для чищення

Ваша процедура прибирання настільки хороша, наскільки хороші витратні матеріали. Перш ніж почати, переконайтеся, що ваші інструменти для прибирання знаходяться в хорошому стані, щоб не поширювати бактерії, бруд та пил по всьому будинку. Часто міняйте серветки для прибирання, щітки, рукавички господарські та насадки для швабри та дезінфікуйте забруднені мікробами предмети, такі як туалетні йоржики, після кожного використання. Випорожнюйте пилосос, як тільки він заповниться, і часто змінюйте або мийте фільтр для оптимальної роботи.

2. Відсутність очищення перед дезінфекцією

Є різниця між очищенням та дезінфекцією. В той час, як очищення може фізично видалити мікроби з поверхні, дезінфекція використовує хімічні речовини, щоб фактично вбити мікроби. Однак, якщо поверхня покрита пилом або брудом, дезінфікуючий засіб не зможе ефективно впливати на мікроби, тому очищення є важливим першим кроком. Перш ніж братися за дезінфікуючий спрей, переконайтеся, що на поверхні немає залишків та сміття, щоб хімікати могли виконувати свою роботу.

3. Протирання плям замість промокання

Якщо Ваш перший порив, коли ви розлили щось, – почати терти, ви, ймовірно, посилите проблему. Якщо потерти пляму, вона може розтектися, поринути глибше в матеріал або навіть пошкодити тканину. Завжди спочатку промокайте плями паперовим рушником для видалення залишків.

4. Витирайте поверхні занадто рано

Часто дезінфікуючим засобам потрібен час, щоб подіяти. Завжди читайте етикетку продукту, щоб визначити час контакту, що рекомендується, для санітарної обробки або дезінфекції.

5. Очищення поверхонь губками

Кухонні губки відомі тим, що містять бактерії, які можуть переноситися на інші поверхні під час прибирання. Щоб уникнути поширення мікробів, протирайте поверхні чистою тканиною з мікрофібри або регулярно дезінфікуйте губки та змінюйте їх приблизно раз на місяць.

6. Використання однієї ганчірки для прибирання будинку

Повторне використання однієї і тієї ж тканини для прибирання по всьому будинку може здатися більш ефективним, але це також відмінний спосіб перенесення мікробів і бруду між кімнатами. Ви не хочете, щоб бактерії з вашої ванної кімнати потрапили, наприклад, на кухонні столи. Призначте різні ганчірки для використання у різних кімнатах.

7. Відсутність належної вентиляції

При використанні засобів для чищення, що містять такі інгредієнти, як аміак або відбілювач, дуже важлива хороша вентиляція. Під час збирання пари цих продуктів можуть потрапити до кімнати та викликати подразнення дихальних шляхів. Щоб очистити повітря, увімкніть вентилятор або відкрийте вікно. Як тільки ви закінчите прибирання, залиште кімнату.

8. Подвійне прибирання

Якщо ви почнете з підлоги, коли ви прибираєте інші області, крихти, пил та інше сміття можуть падати на підлогу, а це означає, що вам, можливо, доведеться двічі пилососити або мити його. Натомість почніть з верхньої частини кімнати і рухайтеся вниз, щоб ви могли очистити все за один раз.

.,.,.,.