Харків'янці виповнилось 100 років

Сьогодні Kharkovchanka розповість про харків’янку-довгожительку, яка на цьому тижні відзначила своє 100-річчя.

 6 січня 1919 року в Харківській області, в населеному пункті Зміїв, з’явилася на світло Ніна Майборода. Закінчивши школу Ніна Павлівна почала навчання в медичному університеті, проте, навчання було перерване Другою світовою війною. Продовжити отримувати медичну освіту дівчина змогла тільки після закінчення війни. У другій половині 40-х Ніна Павлівна працювала лікарем-фтизіатром в Сімферополі, звідки виїхала в другій половині 50-х до Кіровограда разом з чоловіком-військовим.  Вийшовши на пенсію сім’я переїхала в улюблений ними Харків. У Ніни Павлівни – велика родина: двоє синів, троє онуків, і три правнуки.

 6 січня 2019 року Ніні Павлівні виповнилося 100 років. Харківський міський голова Геннадій Адольфович Кернес привітав жінку з ювілеєм і від нього їй передали подарунок. Так само, привітати Ніну Майбороду приїхав і глава Московського району, мешканкою якого вона є – Олег Товкун.  Він сказав, що люди старшого покоління є зразком для всіх, оскільки, на роки їхнього життя випали складні часи, але вони зі стійкістю все витримали, -повідомила прес-служба міської ради.

 У Харкові є кілька довгожителів, в основному – всі вони були учасниками Другої Світової війни, після – відбудовували міста і створювали державу. Чоловіки і жінки, життя яких було насичене безліччю різноманітних подій.  Всі вони – герої Харкова.  Так само в місті, в кожному районі, діють центри допомоги ветеранам Другої світової, які в останні роки займаються також допомогою всім довгожителям і людям похилого віку.  Взяти участь може кожен бажаючий.

.,.,.,.