Минулий рік видався яскравим для кондитерів: безліч нововведень, всілякі види тортів і все нові і нові вигадки замовників і самих кондитерів у всьому світі. Тренд 2018 – бісквітні цифри і білий крем канули у літах. Тепер – нові тренди, якими з радістю поділитися зі своїми читачами Kharkovchanka.
Одним з головних трендів 2019 рік стає холодний торт, що складається з трьох бісквітів. Між ними – йогуртовий крем, прикрашені шари – білково-масляним кремом з барвниками, які роблять торт яскравим витвором кондитерського мистецтва. Такий торт не буде довго стояти на столі, адже, в силу своєї швидко-таності у основи і приємного солодкого смаку, він буде до вподоби будь-якому прихільнику покуштувати його, навіть самому примхливому гурману.
Другий тренд – глянсовий торт. Це звичайний бісквіт, на який зверху наноситься крем. Однак, це крем, упереміш з харчовим гелієвим барвником, дає ефект глянцю: поверхню торта виглядає як водна гладь. Робиться це в такий спосіб: торт ставиться на піднесеність, поверхня заливається кремом, який повільно стікає з нього і остигає.
І, безумовно, завжди в трендах залишається класика: вже полюбився за останні десять років торти з мастикою завжди знайдуть своїх шанувальників. Зараз вона викладається на різні види кремів, фруктів і прикрашається шоколадом і фігурками-безе.
Таким чином, ми підвели три основні тренди тортів – 2019 року. Щорічно все більш і більш нові техніки завойовують світ кондитерського мистецтва, в якому кожен майстер створює свій торт по істині унікальним і оригінальним.