Хачапурі за 15 хвилин

Народне грузинське блюдо – хачапурі- користується великою популярністю.  А приготувати його за рецептом від Kharkovchanka – не складе великої складності.

 Для приготування ідеального коржа Вам знадобляться всього кілька продуктів: 1 стакан молока будь-якої жирності, 1 куряче яйце, 1 склянка пшеничного борошна, 300 грам сулугуні (одна упаковка, можна і 150 грам), 30 грам вершкового масла, а так само 3-4 щіпки  перцю, солі і дрібно нарізаного кропу.

 Спосіб приготування дуже простий: в миску розбийте куряче яйце, потім – додайте склянку молока і склянку борошна.  Також – на овочерізці наріжте сулугуні і висипте його до суміші.  Після – додайте сіль, перець, кріп, перемішайте.  Другий крок: масло надіньте на ніж і заздалегідь розігріту сковороду змажте ім.  Вилийте всю суміш на сковороду і смажте на повільному вогні близько 10 хвилин (поки верх хачапурі не стане твердіти), після – зісковзніть корж на круглу тарілку, і за допомогою неї переверніть на іншу сторону, щоб і вона присмажилася.  Протримайте в такому стані ще 5-10 хвилин, в залежності від потужності Вашої плити.  Після – покладіть хачапурі на тарілку і розріжте його на 8 частин, посипте зверху кропом.  Подавайте разом з чашею сметани або айрану.

 Якщо у Вас немає сулугуні – можете використовувати бринзу або крупнозернистий сир.  Таким чином, вийде смачна сирна лепішка. Однак, пам’ятайте, що гарячими не можна їсти ніякі вироби з сиром, дайте їм спершу охолонути і стати просто теплими.

 Kharkovchanka з радістю ділиться з Вами рецептами, продукти для яких завжди знаходяться під рукою і в Вашій кухні.  Смачного!