Безе або французька меренга на паличці – прикраса не лише для торта, але й смачне ласоще саме по собі. Про те, як приготувати райдужне безе розповість Kharkovchanka.
Для приготування повітряних і легких безе-меренги Вам знадобляться: 100 грамів білка (3 середніх яйця кімнатної температури), 200 грам цукрової пудри, а так само – лимонний сік (3-5 крапель) і гелієві харчові барвники. Спосіб приготування дуже простий: відокремте білок від жовтка. Робіть дуже акуратно, щоб не потрапила вода на віночок, чашу для збивання або ж на сам білок, так як в противному випадку він не зіб’ється. Додайте кілька крапель лимонного соку, він додасть білосніжний вид білків. Збивайте міксером з низької швидкості до високої до пишної білої піни. Коли вона вийде, починайте додавати цукрову пудру по чайній ложці раз в тридцять секунд. Всього процес збивання може зайняти від 10 до 20 хвилин. Збивайте до утворення глянсової і дуже щільної меренги, яка добре тримає форму і при проведенні по ній віночком залишається слід від нього на ній. Цукрова пудра повинна повністю розчинитися. База для меренги готова.
Тепер, потрібно розділити меренгу на кілька частин і розподілити по різних тарілках або чашах. Щоб надати їй той чи інший колір, потрібно додати кілька крапель (1-2) на чайну ложку гелієвого барвника і перемішати нею меренгу – вийде колір, який Вам потрібен.
Третім кроком стане приміщення меренги в кондитерський мішок (якщо хочете райдужний ефект: розподіляйте кольори один до одного), і накладання пергаментного паперу на протвень. Видавлюйте потрібні Вам фігури – квіточки, спіралі і кола відразу на папір, потім, якщо потрібно – вставте зубочистки, палички або шпажки в них.
Сушка безе відбувається двома способами: в духовці або при кімнатній температурі. У першому випадку Вам потрібно буде тримати меренгу в печі при температурі 70 градусів 2-3 години. У другому, потрібно подбати про те, щоб не було протягів. Безе буде сушитися від восьми до дванадцяти годин.
Таким чином, у Вас вийдуть смачні, кольорові і райдужні безе-меренга, які прикрасять будь-який торт, десерт або солодкий стіл.