Різноманітність лавашей: грузинський та вірменський

Практично щодня українці купують і приносять додому лаваш, адже їх різноманітність дуже велика в Україні.  Сьогодні Kharkovchanka вирішила поділитися зі своїми читачками різновидами лаваша і кращими методами для його застосування на кухні.

 Всього є два основних типи: тонкий лаваш і товстий, схожий на корж.  Тонкий готується по вірменському рецепту і є елементом саме вірменської кухні, інший же, товстий – елемент іншої народності, що прийшов до нас з національної грузинської кухні.

1
                             вірменський та грузинський лаваш

 

 Тонкий лаваш використовується для створення різних кулінарних шедеврів.  Наприклад, з його допомогою жінки навчилися робити м’ясні та салатні рулети, використовують його при випічці або створенні шарів в тих чи інших стравах.  Так само, в нього загортають шашлик або змащуючи соусами і додаючи салат з куркою або рибою створюють шаурму.

 Товстий лаваш – прийшов з кухні грузин, сам по собі часто є стравою.  Його можна їсти разом в с червоними і білими соусами, викладати на ньому овочі і запікати з сиром.  Так само, жінки призвичаїлися робити з нього основу або заготовку для піц та овочевих пирогів.  Крім цього, він має повітряне тісто в своєму складі, що нагадує хліб, проте, він все ж теплий хлібний коржик.

 Таким чином, два абсолютно різних лаваша, які готуються за рецептами вірменської і грузинської кухонь багатовікової давності мають велику популярність у всьому світі донині.

.,.,.,.