Практично щодня українці купують і приносять додому лаваш, адже їх різноманітність дуже велика в Україні. Сьогодні Kharkovchanka вирішила поділитися зі своїми читачками різновидами лаваша і кращими методами для його застосування на кухні.
Всього є два основних типи: тонкий лаваш і товстий, схожий на корж. Тонкий готується по вірменському рецепту і є елементом саме вірменської кухні, інший же, товстий – елемент іншої народності, що прийшов до нас з національної грузинської кухні.
Тонкий лаваш використовується для створення різних кулінарних шедеврів. Наприклад, з його допомогою жінки навчилися робити м’ясні та салатні рулети, використовують його при випічці або створенні шарів в тих чи інших стравах. Так само, в нього загортають шашлик або змащуючи соусами і додаючи салат з куркою або рибою створюють шаурму.
Товстий лаваш – прийшов з кухні грузин, сам по собі часто є стравою. Його можна їсти разом в с червоними і білими соусами, викладати на ньому овочі і запікати з сиром. Так само, жінки призвичаїлися робити з нього основу або заготовку для піц та овочевих пирогів. Крім цього, він має повітряне тісто в своєму складі, що нагадує хліб, проте, він все ж теплий хлібний коржик.
Таким чином, два абсолютно різних лаваша, які готуються за рецептами вірменської і грузинської кухонь багатовікової давності мають велику популярність у всьому світі донині.