Дитячі кулінарні курси та школи в Харкові: вчимося готувати разом

Актуальне питання, які батьки вирішують в міру власних сил та можливостей, – це різнобічний розвиток дитини. Гармонійна особистість людини, раціональна та творча, розвивається активно в дитячому віці. Далі на kharkovchanka.

Діти щодня пізнають світ, люблять вчитися та взаємодіяти. Важливим завданням батьків є навчання дитини виконувати самостійно ті чи інші речі, які несуть користь самій дитині та оточуючим. Ідеально, коли навчання малюка проводиться в ігровій формі й в невимушеній атмосфері.

ТОП-5 актуальних кулінарних майстер-класів

Хочете, щоб ваша дитина навчилася створювати неймовірне печиво, салати, супи і все це було смачним та корисним? Зробіть крок назустріч новому й незвіданому і можливо, дитина побачить в цьому своє покликання.

А крім цього, поки дитина захоплена корисним заняттям – батьки можуть кілька годин просто відпочити!

Школа «Junior Cook»

Тут навчать не тільки готувати, а ще розкажуть про принципи здорового харчування, пояснять, яка їжа корисна, а яка – не дуже.

Дітей навчають готувати різні десерти, супи, салати, красиво оформляти і подавати страви на стіл.

Курси кулінарів для дітей 7-12 років. Кожен, хто завершив навчання, отримує іменний сертифікат.

Школа «AL.CUISINE»

У школі регулярно проводять яскраві та неповторні майстер-класи. На спеціально обладнаному майданчику є все для комфортного приготування страв. Діти готують з великим задоволенням. Вибирайте, в школу можна прийти вранці та відвідати кулінарні курси, або ввечері – взяти участь в незабутніх майстер-класах.

Можна також замовити закритий майстер-клас для друзів або сім’ї, до дня народження.

Курси кулінарів проходять за адресою вул. Чайковська, 6. Призначені для дітей 6-16 років.

Студія «КУХНЯ»

Затишна студія для тих, хто небайдужий до гастрономічного дозвілля. Тут проводять не тільки дитячі заходи, можна організувати кулінарний майстер-клас для мам, тат, підлітків на тему кулінарних посиденьок, презентацій, квестів або батлів.

Приходьте в студію за адресою провулок Воробйова 9/11.

Ресторан «МАФІЯ»

У ресторані «Маfia» все відбувається «по-справжньому». Юні кухарі в ковпаках і формі готують вишукані суші та піцу. Ці страви люблять абсолютно всі. Кулінарні шедеври, зроблені дитячими руками, порадують батьків та гостей. А ще тут проводять екскурсію, яка покаже, як працює кухня одного з найпопулярніших закладів Харкова.

Чекаємо за адресою пр. Людвіга Свободи, 48Г, для дітей з 1 до 16 років.

Студія «МІКСЕР»

Найбільша школа кулінарів в Харкові, де проводяться регулярно дитячі дні народження та свята. Кожен запрошений відчує себе професійним кулінаром та кухарем.

Приходьте за адресою вул. Героїв Праці, 7. Буде цікаво дітям з 3 до 16 років.

Провести дитячий день народження в Харкові можна весело і з користю! Вибирайте вподобане заклад та святкуйте зі смаком!

Чому важливо навчити дитину готувати?

Діти вміють сприймати навколишній світ, як щось чарівне, яскраве і завжди з великою радістю занурюються в кожну нову справу, захоплюються та намагаються робити все правильно й добре. Кулінарія, де можна змішувати різноманітні продукти, парити / смажити / запікати, дозволяє дитині взяти участь в створенні не просто красивих та смачних страв, а й справжніх шедеврів кулінарії.

Що дає практика приготування їжі:

  • Прекрасно розвивається дрібна моторика. Діти особливо люблять працювати з тістом, прикрашати страви та посипати їх харчовими присипками.
  • У процесі готування дитина збільшує власний словниковий запас, в лексиконі з’являються нові слова, які малюк раніше не використовував через непотрібність.
  • Побувавши на кулінарних курсах, дитина стане допомагати батькам під час приготування буденних страв, що також не може не радувати, адже у мами з’явиться надійний помічник або помічниця.
  • Кулінарна практика розкриває творчі особливості дитини, оскільки при приготуванні різних страв необхідна фантазія, а у малюків її не бракує.
  • Навчаючись приготування різних страв, дитина вчиться самостійності та незалежності, ці навички, безсумнівно, стануть в нагоді в житті.
  • Готуючи їжу, діти вчаться рахувати кількість продуктів та їх вартість, економно витрачати дорогі інгредієнти. Навчаться цінувати сили батьків та час, які ті витрачають щодня, щоб нагодувати сім’ю.

Чого можуть бояться батьки?

Багато мам й тат намагаються якомога довше продовжити той безпечний час, коли дитина користується тільки пластиковими столовими приборами та посудом. Батькам здається, що дитина відразу поріжеться, варто тільки дати їй до рук звичайний столовий ніж. Але, для початку необхідно навчити малюка користуватися пластиковими ножами, які можуть різати нітрохи не гірше стандартних. Необхідно пояснювати та показувати дітям, в чому полягає небезпека й контролювати поведінку дитини на кухні.

Гаряча плита – ще один «страх» батьків. Потрібно пояснювати малюкові вже з одного-двох років, що доторкатися до гарячої плиті небезпечно. Досить не близько піднести руку малюка до кухонної техніки, щоб дитина відчула невеликий жар та зрозуміла, про що говорять батьки.

Малюки на кухні – помічники. Якщо хвалити та підтримувати дитину, вона із задоволенням буде виконувати нескладні доручення та пишатися своїми результатами. Приготування їжі стане для дитини позитивною практикою, яка буде збільшувати взаємозв’язок дитини з батьками. Дитина, знаючи, що можна робити на кухні, ніколи не буде заважати.

Висновки

Вчити дітей готувати з раннього віку важливо та потрібно. Дитина навчиться отримувати задоволення від процесу приготування корисної їжі та дізнається більше про «доросле» життя. Кулінарні майстер-класи – це те безпечне та приємне місце, де малюк отримає перші позитивні уроки й гарантовано полюбить кулінарну майстерність.