Соус Бешамель служить в багатьох стравах: він подається з рибою і з лазаньєю, зі всілякими видами м’яса, макаронами, пастою, салатами … Сьогодні Kharkovchanka поділиться рецептом м’якого і ніжного соусу.
Бешамель помилково вважають сирним. Адже, в складі його немає ні грама сиру. Але він дуже ніжний, м’який, повітряний і в’язкий. Для приготування сиру нам знадобляться 100 грам вершкового масла, 1 літр молока, 100 грам борошна, спеції і сіль. При бажанні можна додати мускатний горіх.
Для готування розігрійте невелику каструлю або миску, розтопіть в ній вершкове масло. Потім, додайте 100 грам борошна, просіюючи, і перемішуйте кашку віночком. Влийте один літр молока і невпинно перемішуйте, додайте спеції, сіль за смаком. Перемішувати потрібно віночком на невеликому вогні, щоб соус закипів. Коли він почне кипіти – Ви відразу ж зрозумієте, оскільки, він буде ставати все густіше, і Вам буде все важче його перемішувати, як манну кашу.
Відставте соус на п’ять хвилин, і вимкніть піч. Він готовий. Можна прикрасити зеленню і подавати разом з рибою і пастою, або ж використовувати за власним бажанням.