Чудове блюдо Лазанья прийшло до нас з італійської кухні. Воно готувалося за принципом піци – складалося все, що було на кухні у господинь. Переважно, як і піца, це блюдо прийшло з бідних районів Італії. Рецепт смачної і ніжною лазаньї розповість Kharkovсhanka.
Для начинки, потрібно почистити і нарізати по різним тарілочках одну ріпчасту цибулину і один зубчик часнику, велику моркву натерти, два помідори, 1 перець. Спочатку, потрібно пасерувати цибулю і моркву на рослинному маслі, щоб вони стали м’якими. Потім, додати 600 грамів курячого фаршу. Посолити і поперчити. Полити томатним соусом або пастою. Домашні соуси, на подобі лечо так само підійдуть. Коли пройде п’ять – десять хвилин, додати на сковороду помідори, перці і часник. Посолити і поперчити. Накрити кришкою і тушкувати до готовності на невеликому вогні, постійно перемішуючи, близько тридцяти хвилин в загальному.
Після цього слід приготувати соус Бешамель, який робиться за п’ять хвилин. Його рецепт є у нас на сайті. Після того, як соус буде готовий, слід взяти форму для лазаньї, або просто глибоку тарілку-деко, і розкласти листи для лазаньї. Після, слід покласти м’ясо і залити соусом. Потім, возлжіть другий шар листів і знову висипати все м’ясо, зверху соус. Потім, третій шар тіста, соус і 80 грам натертого сиру, який потрібно розподілити по всій поверхні лазаньї.
Поставити в розігріту духовку на 50 хвилин при 180 градусах до рум’яної скоринки. Потім датьчуть трохи охолонути, подавати теплою. Лазанья готова до дегустації.