М’які, повітряні бісквіти далеко не у всіх виходять. Адже буває, що тісто не піднімається, і так залишається у формі, або ж – стає карамелезірованним. Kharkovchanka знайшла рецепт ідеальних бісквітів і хоче ними з Вами поділитися.
Складові:
5 курячих яєць
150 грам цукор
175 грам борошна
1 пакет ванілі (15 грам)
Процес приготування:
Потрібно збити добре яйця до пухкої маси (спочатку без цукру п’ять хвилин), потім потроху всипати цукор і збивати до білої густої маси. Потроху ввести просіяне борошно і кілька хвилин перемішувати віночком або лопаткою. Випікати у формі 26 сантиметрів 30-35 хвилин мінімум при температурі 170-180 градусів. Такого коржа вистачить на те, щоб розрізати його навпіл і скласти тортик. Обов’язково духовка або духову шафу повинна бути розігріта попередньо, інакше корж не зможе піднятися, і перетворитися просто в яєчну холодну масу без найменшого шансу нормально пропектися.
Смачний ванільний тортик стане хорошою основою для майже будь-якого торта, так як добре просочується і зберігається. Він міцний і такий бісквіт витримає будь-які випробування, які Ви вирішите випробувати на коржики.