Йогуртовий крем для начинки тортів в останні роки користується великою популярністю, адже він дієтичний, смачний, корисний. Ідеальний для дитячих тортиків. Про те, як його приготувати, розповість Kharkovchanka.
Вам знадобляться:
- 500 грам самого жирного не питної йогурту
- 200 грам холодних жирних вершків
- 15 грам (1 пакетик) Агар-Агар
- 90-100 грам теплої води
- 3-4 столових ложки цукрової пудри
Висипати агар в тарілку з водою, перемішайте і дайте набрякнути 30 хвилин. Потім підігрійте в мікрохвильовій печі (без перегріву) і перемішайте до однорідної маси. Залиште при кімнатній температурі.
Дістаньте з холодильника вершки і збивайте з маленькою до великої швидкості міксером до щільного стану.
Дістаньте з холодильника йогурт, помістіть його в миску, перемішайте, додайте цукрову пудру, перемішайте міксером, введіть тонкою цівкою агар, перемішуйте міксером.
У масу додайте збиті вершки і перемішайте тепер не міксером, а лопаткою або ложечкою до однорідної маси.
Така кількість крему годиться на прослокйку торта 16-18 см з 4 коржами, або ж на торт 20 см з 3 коржами.